رسم حمام عروسی

رسم حمام عروسی

رسم حموم عروس چیست؟ حموم عروسی چیست؟ رسم حمام عروس چگونه برگزار می شود؟ رسم حموم دومادی چیست و چگونه برگزار می گردد؟ پاسخ سوالات شما اینجاست.

کشور ما، ایران پر از رسم و رسومات مختلف است. این رسم و رسومات از گذشته با ما همراه هستند و با امروزی تر شدن جامعه کم کم در حال کنار گذاشتن هستند. یکی از این رسوم حمام عروس یا عروسی است. رسم و رسومات تا جایی که خانواده و عروس و داماد توانایی مالی و امکان برگزاری را داشته باشند بسیار خوب است.

این بسیار عالی است که ما سنت های گذشته را حفظ کنیم و این یادگار گذشتگانمان را نگهداریم. شما می توانید با تلفیق رسوم سنتی ازدواج با ایده های نو و مدرن کاری کنید که عروسی متفاوت و به یادماندنی داشته باشید. حتی اگر در خانواده شما رسم حمام عروسی وجود ندارد ولی خودتان علاقمند به رسوم و گرفتن جشن های خاص هستید، این رسم از آن رسم هایی است که در آن به همه خوش خواهد گذشت.

گرفتن سالن و پذیرایی انچنانی در این رسم بی مفهوم است چرا که بهتر است جشن حمام عروس در محیطی صمیمی و راحت برگزار شود. اگر شما می خواهید درمورد این رسم بدانید و یا قصد انجام آن را دارید با امروزه همراه باشید.

رسم حمام عروسی چیست؟

در گذشته که بیشتر حمام ها عمومی بود این رسم طوری برگزار می شد که همه اهالی محله هم در آن شرکت داشتند. البته اگر کمی وضع خانواده داماد خوب بود حمام را برای عروس قرق می کرد و در آن روز در حمام بزن و بکوبی برپا میشد. عروس خانم حسابی حمام می کرد و تمیز می شد و موهای زائدش را نیز با کمک فرد حمامی از بین می برد.

در همان حین مهمانان در حال پایکوبی هستند و خودشان هم گاهی حمام می کردند و در آخر با شربت و شیرینی از مهمانان پذیرایی می شد. در برخی شهر ها بعد از شب عروسی نیز حمامی هرروز به سراغ عروس می آمد تا او را با خود به حمام ببرد.

این رسم در گذشته هم برای داماد و هم برای عروس انجام میشده. مراسم حمام دامادی هم به همان صورت برای عروس بوده و با چاشنی شوخی و رقص برگزار میشده و به نوعی در این مراسم عروس و داماد را شسته شده و تمیز آماده ی ازدواج و عروسیشان می کردند.

رسم حمام عروسی در امروز چگونه برگزار می شود؟

این آیین سنتی هنوز هم در برخی شهر ها پابرجاست و اجرا می شود و البته با امروزی تر شدن جامعه شکل جدیدی به خود گرفته. این جشن امروزه در حمام عمومی های جدیدی که وجود دارند نیز می تواند اجرا شود و برخی خانواده ها چه برای عروس و چه برای داماد استخری را کرایه می کنند و مثلا عروس خانم با مهمان هایش به استخر و آب تنی می رود و سپس حمام می کند.

در استخر و کنار استخر و همچنین پس از حمام عروس خانم جشن و شادی و پایکوبی برپاست و طبق سلیقه یا رسم خودشان از مهمانان پذیرایی می شود که معمولا همان میوه و شیرینی است. اینکه هزینه ی این مراسم در هر طرف بر عهده ی کیست، بستگی به رسومات خود خانواده ها دارد.

گاهی به طور مثال مادر عروس ذوق و شوق دارد و به دلخواه خودش برای دخترش این جشن را حتی فقط با خانواده خودش می گیرد و بلعکس آن نیز امکان دارد. برای آقای داماد هم به همین منوال است. حمام کردن و استخر رفتن و رقص و شادی بعد از آن و یک پذیرایی مناسب از مهمانان عرف این مراسم برای داماد نیز هست.

وجود این رسوم نباید موجب چشم و هم چشمی یا اذیت شدن هر دو طرف شود اگر شما خودتان و خانواده هایتان راضی به انجام برخی از رسوم هستند هیچ موردی ندارد که اوقاتی خوش و شاد با عزیزانتان سپری کنید. همینطور که در این مراسم شما به خانواده یکدیگر نزدیکتر شده و خاکی تر میشوید زیرا اصل این رسم صمیمیت آن است. اگر شما نیز این رسم را دارید تجربه خودتان را برای ما بنویسید.