فواید رژیم فستینگ برای لاغری

فواید رژیم فستینگ برای لاغری

رژیم فستینگ چیست؟ مزایای رژیم فستینگ چیست؟ چگونه رژیم فستینگ بگیریم؟ آیا رژیم فستینگ باعث لاغری می شود؟ آیا فستینگ بر روی سلامتی بدن تاثیر می گذارد؟ جواب سوالات شما در امروزه است.

در این مطلب امروزه می خواهیم از رژیم فستینگ یا روزه داری صحبت کنیم. البته این رژیم برخلاف روزه ماه رمضان، شما اجازه خوردن مایعات مثل قهوه و آب را دارید. کری تورنز، متخصص تغذیه، عنوان کرده رژیم فستینگ می تواند، سلامتی را تقویت کند، طول عمر را افزایش دهد و وزن اضافی را کاهش دهد.

قبل از گرفتن این نوع رژیم اگر بیماری خاص مانند دیابت یا مشکل گوارشی و … دارید حتما با پزشک خودتون مشورت کنید.

رژیم فستینگ یا روزه داری چیست؟

وقتی به “رژیم فستینگ یا روزه داری” اشاره می کنیم، در مورد پرهیز از همه یا برخی از غذاها و نوشیدنی ها برای یک دوره زمانی معین صحبت می کنیم. علیرغم اینکه روزه داری در دنیای رژیم امروزی رایج شده است، قدمت آن به قرن ها قبل برمی گردد و تصور می شود که یکی از قدیمی ترین روش های درمانی در پزشکی باشد.

این رژیم چه شامل پرهیز از غذا و نوشیدنی باشد و یا یک نوع غذای سبک تر و کم کالری، بسیاری ابسیاری از افراد می گویند این رژیم برای بدن آنها مناسب است. به این سبک از رژیم «روزه داری متناوب» یا «غذا خوردن محدود به زمان» گفته می شود.

هر دو این اصطلاح الگوهای غذایی را نشان می دهد که مدت زمانی را که بدن شما در حالت ناشتا است افزایش می دهد. این حالت با کاهش “زمان غذا خوردن” یا مدت زمانی که در آن غذا می خورید به دست می آید.

فواید فستینگ

  • متابولیسم شما را تحت تاثیر قرار می دهد.
  • به مدیریت و کنترل وزن کمک می کند.
  • سطح قند خون را کنترل می کند.
  • سلامت روده را بهبود می بخشد.
  • سلامت قلب را افزایش می دهد.
  • به پیشگیری از بیماری ها کمک می کند .
  • به تاخیر در پیری کمک می کند.
  • به شما سبک زندگی منظم و سالم می دهد.
  • به سلامت مغز کمک می کند.
  • به کاهش اضطراب کمک می کند.

آیا رژیم فستینگ یا روزه داری برای همه مناسب است؟

رژیم فستینگ یا روزه داری، برای همه نیست. توصیه می شود قبل از شروع رژیم غذایی جدید با پزشک عمومی یا متخصص مراقبت های بهداشتی خود صحبت کنید، به خصوص اگر زیر 18 سال هستید، سالخورده هستید، از قبل یک بیماری پزشکی (از جمله دیابت، فشار خون بالا، سنگ کلیه یا رفلاکس اسید معده) داشتید و یا دارید.

رژیم فستینگ یا روزه داری، برای افرادی که کمبود وزن دارند، اختلالات تغذیه ای دارند یا در حال بهبودی هستند یا باردار یا شیرده هستند توصیه نمی شود.

آیا رژیم فستینگ بی خطر و قابل اطمینان است؟

مطالعات انجام شده بر روی انسان ها نشان می دهد که رژیم فستینگ برای اکثر افراد بی خطر و موثر است، اما احتمالاً از منظر کاهش وزن مؤثرتر از سایر اشکال رژیم غذایی نیست. اگر تصمیم دارید رژیم فستینگ را انجلم دهید، این کار را با محدود کردن ساعاتی از روز که غذا می خورید انجام دهید.

هم کمیت و هم کیفیت غذایی که در طول دوره غذا خوردن می خورید را فراموش نکنید. همچنین یک رژیم غذایی متنوع و متعادل که شامل غلات سبوس دار، میوه ها، سبزیجات و انواع پروتئین های بدون چربی را هدف قرار دهید. لطفاً توجه داشته باشید: اگر هر نوع رژیمی را در نظر می گیرید، لطفاً ابتدا با پزشک عمومی خود مشورت کنید تا مطمئن شوید که می توانید بدون خطر برای سلامتی خود این کار را انجام می دهید.

رژیم فستینگ را چگونه انجام دهیم؟

رژیم روزه داری یک برنامه غذایی است که طی یک برنامه منظم بین خوردن و نخوردنِ غذا جابه‌جا می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهد این رژیم راهی مفید برای کنترل وزن، پیشگیری یا حتی معکوس‌کردن برخی‌از انواع بیماری‌ها است.در رژیم روزه‌داری متناوب، غذا فقط در یک زمان خاص خورده می‌شود و اساس آن حول این محور است که رژیم‌گرفتن برای ساعات معینی در روز یا خوردن فقط یک وعده غذایی در دو روز هفته می‌تواند به چربی‌سوزی بدن کمک کند.

رژیم فستینگ به جای چه بخوریم و چه نخوریم بر پایه چه زمانی غذا بخوریم برنامه غذایی ارائه می‌دهد. شایع‌ترین متدهای این نوع رژیم، روزه‌داری در روزهای مختلف، روزهای پیوسته با تناوب خاص در هفته و یا در طول مدت زمانی خاص است.

روزه داری در روزهای متناوب  با این روش در روزهایی از هفته محدودیت غذایی وجود ندارد. ولی بعضی روزها شامل یک وعده غذاست و آن وعده ۲۵ درصد کالری مورد نیاز در روز را شامل می‌شود. مثلا دوشنبه، چهارشنبه و جمعه را باید روزه بگیرید و در بقیه روز‌های هفته هیچ‌گونه محدودیتی در خوردن غذا ندارید. غذا خوردن در یک محدوده زمانی  در این رژیم، هر روز یک برنامه غذایی را دنبال خواهید کرد. بعد از به اتمام رسیدن این زمان دیگر نباید غذایی خورده شود. مثلا از ساعت ۸ صبح تا ۳ بعد از ظهر را می‌توانید غذا بخورید و در باقی روز اجازه خوردن غذا را ندارید. درست مانند روزه در ماه رمضان. روزه در کل روز  در این نوع رژیم فستینگ یک یا دو روز در هفته روزه هستید و یا ۲۵ درصد کالری مورد نیاز در روز را دریافت می‌کنید. در روزهای دیگر هفته هیچ‌گونه محدودیت غذایی نخواهید داشت. به طور مثال یک یا دو روز در هفته را ۴۰۰ تا ۵۰۰ کالری دریافت خواهید کرد و روزهای دیگر محدودیتی ندارید.

رژیم فستینگ انواع مختلفی دارد. در برخی‌از آن‌ها 12 یا 24 ساعت و در برخی دیگر دو یا چند روز در هفته را باید از غذاخوردن صرف‌ نظر کرد. با این ‌وجود، روزهای فستینگ نباید پشت‌سرهم باشند و باید حداقل 1 روز استراحت بین آن‌ها وجود داشته باشد. در روزهای روزه‌داری نیز می‌توان غذا خورد، اما نه زیاد!

 در این رژیم، زنان روزانه ۵۰۰ کالری و مردان ۶۰۰ کالری باید دریافت کنند. اما بسته به سن، جنسیت و میزان فعالیت هر فرد، ممکن است به سه یا چهار برابر بیشتر کالری نیاز باشد.  این رژیم افراد را تشویق می‌کند در روزهای فستینگ، طی دو وعده غذایی کوچک به همراه چند میان‌وعده از پروتئین بدون چربی، سبزیجات و میوه‌ها مصرف کنند. نوشیدن مقدار زیادی آب یا نوشیدنی‌های بدون کالری مانند چای و قهوه(بدون شیر یا شکر) یا دمنوش‌ها مانعی ندارد.

رژیم روزه داری انواع مختلفی دارد که برخی چند ساعته و برخی دیگر چند روزه است. رژیم فستینگ نوشیدن الکل را در روزهای روزه‌داری به‌شدت منع می‌کند. میزان ادامه‌دادن فستینگ، بستگی به تمایل خود فرد یا هدف او برای رسیدن به وزن مشخص دارد.

رژیم فستینگ به انواع مختلفی تقسیم می‌شود، اما در تمام آن‌ها نوعی روزه‌داری برای رسیدن به وزن مناسب رعایت می‌شود. برخی غذاهای مجاز در این رژیم، شامل پروتئین بدون چربی، میوه‌ها و سبزیجات هستند. غذاهای غیرمجاز نیز مانند اغلب رژیم‌ها، شامل غذاهای پرکالری و سرشار از قند و چربی مانند فست‌فودها، شیرینی‌ها، چیپس، پفک، نوشابه‌ها و آبمیوه‌های صنعتی است.

در رژیم روزه ‌داری متناوب، هر فرد می‌تواند درحدود ۲۵۰ تا ۷۵۰ گرم وزن در هر روز کم کند و البته این رژیم برای افراد مبتلا به دیابت یا ورزشکاران استقامتی مناسب نیست. نمونه رژیم فستینگ برای افرادی که برنامه کاری شلوغ دارند یا از سایر رژیم‌ها خسته شده‌اند، راه مناسبی است. تداوم آن نیز بستگی به ترجیحات خود فرد داشته و در این مورد محدودیتی ندارد. اگر شما تجربه ای در این خصوص دارید با ما به اشتراک بگذارید.