چگونه اعتماد به نفس کودکان را بالا ببریم؟

چگونه اعتماد به نفس کودکان را بالا ببریم؟

چگونه اعتماد به نفس فرزندم بالا برود؟ راه های داشتن اعتماد به نفس در کودکان چیست؟ چگونه کودکی با اعتماد به نفس داشته باشیم؟ روش های بالا بردن اعتماد به نفس در کودکان چیست؟ پاسخ سوالات شما در ” امروزه” است.

به احساساتی که هر یک از آدم‌ها نسبت به خودشان دارند، اعتماد به ‌نفس می‌گویند. در حقیقت اعتماد به ‌نفس نگاه افراد به خودشان و تصویری است که از خود در ذهن دارند. اعتماد به ‌نفس موهبتی است که از دوران کودکی شکل می‌گیرد و به مرور زمان تثبیت می‌شود.
بنابراین می‌توان گفت یکی از بزرگترین هدایایی که هر والدی می‌تواند به کودک خودش بدهد، اعتماد به‌ نفس است. شکل دادن یا تلاش برای افزایش اعتماد به ‌نفس در کودک از مهم‌ترین نکاتی است که بزرگترها و خصوصا پدر و مادرها باید به آن توجه کنند تا کودک را در مسیر درست زندگی هدایت کنند. در این مطلب با 6 روش افزایش اعتماد به نفس کودکان آشنا خواهید شد.

روش های ایجاد اعتماد به نفس در کودکان

1. دادن مسئولیت

به کودک خود، مسئولیت های متناسب با سنی که دارد بدهید. مسئولیت ها و وظایفی را برای کودک مشخص کنید و سپس او را تشویق کنید تا انجام دهد. اولین کاری که باید بکنید این است که مسئولیت را نه به‌عنوان یک بار بلکه به‌عنوان یک لذت برای کودک‌تان تعریف کنید. همه‌ی بچه‌ها خود را به عنوان فردی مسئولیت پذیر و قدرتمند می‌بینند و فکر می‌کنند توانایی انجام هر کاری را دارند. آنها برای داشتن اعتماد به نفس و برای معنی دادن به زندگی‌شان، به این اطمینان نیاز دارند. کودکان نمی‌خواهند فقط نازپرورده باشند. آنها هم مانند ما نیاز دارند که احساس کنند برای دنیا مهم هستند و کارهایشان تأثیر مثبتی بر روی دنیا می‌گذارد.

 

 

2. ابراز علاقه

به کودک خود بگویید که نسبت به او عشق و علاقه ی بی قید و شرط دارید و روزانه این مورد را به آنها نشان دهید. به زبان آوردن علاقه ات به کودک نیز بسیار مفید است. باید توجه داشته باشید که دوست داشتن شما نباید معیار خاص و یا شرط و شروطی داشته باشد. بدون تعیین معیاری خاص به فرزندتان عشق بورزید. خیلی از راههای ابراز علاقه به کودکان تاثیری بسیار در آنها ایجاد می کند. در واقع می توان بدون به زبان آوردن هیچ واژه و جمله ای این محبت ها را به آنها نشان داد. و هیچکدام از این محبت ها برنامه ریزی نمی خواهد.

 

 

3. انجام فعالیت

روزانه زمانی را برای انجام فعالیت هایی که کودک از آنها لذت برد اختصاص دهید. این فعالیت های دونفره بسیار کارآمد هستند مانند بازی یا رفتن به پارک و…

مشارکت و همکاری در بازی ها نقش سازنده برای کودکان دارد. بازی تمرین زندگی است و کودکان کلیه فعالیت های اجتماعی و تمام مهارت های زندگی را در بازی می آموزند. مهم ترین عامل رشد کودکان در سنین پیش از دبستان بازی هاست. کودکان در بازی ها با شما، با هم خندیدن، با هم بازی و شادی کردن و…. را یاد می گیرند.

 

 

4. عدم مقایسه

همیشه به یاد داشته باشید که هر کودکی منحصر به فرد است و عملکرد و توانمندی هایش را با دیگران مقایسه نکنید. یکی از دلایل بسیار مهم در منع مقایسه کودکان با دیگران این است که به شدت به عزت‌نفس بچه‌ها ضربه می‌زند. در زمان مقایسه کودک با دیگران، این احساس را به او منتقل می‌کنید که کار او بی‌ارزش بوده و هرگز کافی نیست. این مقایسه اگر کلی باشد باعث کاهش اعتماد به‌نفس کودک در همان زمینه خواهید شد.

 

 

5. باید و نباید

کنترلگری زیاد از حد روی کودک و باید ها و نبایدهای زیادی که وادین روی فرزند اعمال می کنند، به اعتماد به نفس او ضربه وارد می کند. اجازه بدهید کودک شما از تجربه کردن چیزهایی را یاد بگیرید. پدر مادر کنترل کننده، شاید بسیار از اینکه فرزندی حرف گوش کن، مودب و ساکت دارند که جز حرف گوش دادن کار دیگری نمی کند، اما دراصل آنها نمی دانند چه آسیب بزرگی به شخصیت و آینده ی آن فرزند وارد می کنند. فرزندی که تحت کنترل و بکن نکن بزرگ می شود و همیشه برایش از قبل روال زندگی و تصمیم هایش گرفته شده، دیگر باور می کند که هیچ حقی در زندگی ندارد و فقط باید درپی گرفتن رضایت از پدر و مادر خود باشد.

 

 

6. ندادن عزت نفس کاذب

از موفقیت های فرزندتان به اندازه و درست تعریف کنید. تعریف زیاد از حد و غیر واقعی باعث عزت نفس کاذب در کودک می شود. اعتماد به نفس کاذب می تواند حاصل عوامل مختلف و ترکیبی باشد اما یکی از مهم ترین دلایل،دلایل تربیتی می باشد. تشویق بیش از حد والدین و خریدن بیش از حد جایزه برای هر کاری که می تواند فعالیت روزمره و معمولی کودک باشد،می تواند به شکل گیری اعتماد به نفس کاذب در کودکان منجر شود. اعتماد به نفس معمولاً چیزی است که مردم آرزو می کنند بتوانند آن را بهبود بخشند، اما گاهی اوقات سطح اعتماد به نفس کاذب ممکن است مشکل ساز باشد. وقتی اعتماد به نفس تبدیل به تکبر می شود، ممکن است دیگران را از خود دور کند و موفقیت را از نظر اجتماعی و حرفه‌ای دشوار سازد.

 

 

رابطه ی  والدین و کودک اهمیت بالایی دارد و کودک از وادلین خود حس ارزشمندی و عزت نفس می گیرد. ما باید سعی کنیم تا احساسات مثبتی به کودکانمان منتقل کنیم. به یاد داشته باشید در مرحله ی اول لازم است دوست داشتن و احساس ارزشمندی را در درون خودتان تجربه کنید. اینگونه شما می توانید عزت نفس را به فرزندتان نیز انتقال بدهید و الگوی مناسبی برای او باشید. شما چه کارهایی برای افزایش عزت نفس فرزندتان انجام می دهید؟ نظرات و تجربیات خود را با ما در میان بگذارید.