بهترین فیلم و سریال ها با موضوع روان‌درمانی

 بهترین فیلم و سریال ها با موضوع روان‌درمانی

فیلم با ژانر روانشناسی چی ببینم؟ فیلم و سریال با موضوع روانشناختی و روان درمانی چی ببینم؟ چه فیلم هایی برای موضوعات روانشناسی خوب است؟ بهترین فیلم و سریال های روانشناسی و روان درمانی چه هستند؟ پاسخ سوالات شما در “امروزه” است.

فیلم سازی بر اساس روان‌درمانی، موضوع پرچمداری در صنعت فیلم است و بسیاری از آثار سینمایی به بررسی و درک ابعاد مختلف روانی و روان‌درمانی افراد می‌پردازند. ژانر روانشناسی در سینما به تجسم و بررسی عمیق و پیچیده ابعاد روانی، رفتارهای انسانی، و درک اعماق شخصیت‌ها می‌پردازد. این انواع فیلم‌ها اغلب به چالش کشیدن تفکر تماشاگران، ارائه دیدگاه‌های جدید به زندگی، و ایجاد تجربیات عاطفی عمیق معروف هستند. فیلم‌های ژانر روان درمانی عمدتاً به توضیع شخصیت‌ها، نگاه عمیق به دلایل رفتارها و تحولات روحی افراد می‌پردازند. این فیلم‌ها معمولاً موضوعاتی پیچیده و متنوع از زندگی را مطرح می‌کنند، از جمله روابط انسانی، هویت فردی، افسردگی، اعتیاد، و …

ژانر روانشناسی اغلب ایده‌ها و مسائل فلسفی و انسانی را معرفی و بررسی می‌کند و ممکن است تفکر تماشاگران را به چالش بکشد.  این فیلم‌ها از عناصر هنری متنوعی از جمله سینماتوگرافی، موسیقی، و نمایشگری بهره می‌برند تا تجربه تماشای جذاب و غنی ارائه دهند.همچنین تلاش می‌کنند تا به بهترین شکل ممکن احساسات، ترس‌ها، امیدها، و چالش‌های روانی افراد را به تصویر بکشند و درک عمیقی از روان‌شناسی شخصیت‌های خود ایجاد کنند. در ادامه مطلب چند فیلم با موضوع روان‌درمانی آورده شده است که بسیار جذاب هستند، پس تا انتهای مطلب با “امروزه” همراه باشید.

– Ordinary People (1980)

مردم معمولی، فیلمی آمریکایی ساخته رابرت ردفورد محصول سال ۱۹۸۰ است. در این فیلم دونالد ساترلند، مری تایلر مور، جاد هیرش، تیموتی هاتون، ام امت والش و الیزابت مک گاورن به هنرمندی پرداخته‌اند. داستان فیلم خانواده‌ای آمریکایی را به تصویر می‌کشد که تحت تاثیر از دست دادن یک فرزند پسر خود شده‌ است. اما این روی ظاهری داستان است، از دست دادن او موجب می‌شود که روابط بغرنج ولی در عین حال سرکوب‌شدۀ پدر و مادر و برادر کوچکتر خود را نمایان کند.

 

 

– Good Will Hunting (1997)

ویل هانتینگ نابغه، یک فیلم درام آمریکایی به نویسندگی بن افلک و مت دیمون و کارگردانی گاس ون سنت است که در سال ۱۹۹۷ منتشر شد. بازیگران فیلم رابین ویلیامز، دیمون، افلک، مینی درایور، و استلان اسکاشگورد هستند. داستان فیلم در مورد ویل هانتینگ جوان ۲۰ ساله‌ای است که در دانشگاه ام‌آی‌تی سرایدار است و نبوغی ذاتی در زمینه ریاضیات دارد اما استعداد خود را باور ندارد و هیچ تلاشی نیز در نمایان کردن استعدادش ندارد. از ویژگی‌های این فیلم بداهه‌گویی‌هایی است که آزادانه به دیالوگ‌های فیلمنامه تزریق شده‌اند. همین گفتگوهای عامیانه ارزشی دوچندان به فیلم بخشیده‌اند و باعث شده تا نوع رابطه برادرانه ویل و دوستانش چاکی (بن افلک)، بیلی (کول هاوزر)، و مورگان (کیسی افلک) و همین‌طور دوستی ویل و اسکایلر دختر دانشجوی دانشگاه هاروارد بسیار جالب و تماشایی شود.

 

 

– Sybil (1976)

یکی از پر قدرت ترین فیلم‌هایی که در آن اختلال “هویت پریشی” یا “شخصیت چندگانه” به تصویر کشیده شده است، فیلم “سی بل” (Sybil) با بازی زیبای “سالی فیلد” است.این فیلم در سال ۱۹۷۶ ساخته شده است. در این فیلم، سی‌بل معلم مهدکودکی است که روزی شنیدن صدای غژغژ یک تاب، او را وارد خاطرات تلخ کودکی‌اش می‌ کند، تلاش برای فرار و رهایی از آن خاطرات باعث به هم ریختن او می‌شود، روانپزشکی او را به مدت یک دهه درمان می‌کند و با هیپنوتیزم متوجه لایه‌های هویتی مختلف او می‌شود و در می‌یابد او شانزده شخصیت متفاوت با عادات و رویکردهای اخلاقی متفاوت دارد.

 

 

– Equus (1977)

ستوران، یک فیلم به کارگردانی سیدنی لومت است که در سال ۱۹۷۷ منتشر شد. “مارتین دیزارت” روانپزشکی است که بر روی نابینا کردن وحشیانه شش اسب در اصطبلی در همپشایر انگلستان تحقیق می کند.این قساوت توسط پسر هفده ساله پدری خودرای و مادری مذهبی انجام شده.در حالیکه او حقایق پشت پرده این عمل پسر را فاش می کند،با پلیدی های خود روبرو می شود…

 

 

– The Three Faces of Eve (1957)

سه چهرهٔ ایو، فیلمی به کارگردانی نانالی جانسون و محصول امریکا است که در سال ۱۹۵۷ منتشر شد. جوآن وودوارد موفق شد برای بازی در این فیلم جایزه اسکار بهترین بازیگر نقش اول زن را از آنِ خود کند.داستان این فیلم درباره “ایو وایت” مادر و همسری ساده و آرام است که از سردرد و بیهوشیهای گاه و بیگاه رنج می برد.در نهایت او برای ملاقات با “دکتر لوتر” فرستاده شده و در زمان هیپنوتیزم،”ایو بلک”، شخصیتی جدید خود را نشان می دهد.در ادامه درمان شخصیتی سوم نمایان شده و…

 

 

– Silver Linings Playbook (2012)

دفترچهٔ امیدبخش، فیلم درام، کمدی و عاشقانه‌ٔ آمریکایی به کارگردانی دیوید او. راسل است. فیلمنامهٔ این اثر نوشتهٔ خود راسل برگرفته از رمانی با همین نام از متیو کوئیک می‌باشد. بردلی کوپر، جنیفر لارنس، رابرت دنیرو از بازیگرانی هستند که در این فیلم نقش‌آفرینی می‌کنند. پاتریزیو سولیتانو (بردلی کوپر) پس از آنکه توسط مادرش از آسایشگاه روانی (دارای بیماری دوقطبی) به خانه باز می‌گردد، تصمیم می‌گیرد که سبک زندگی خود را عوض کرده و گذشته‌ها را فراموش کند. او که به خاطر حمله به همکارشان در مدرسه که در خانه‌اش با همسر او مشغول عاشقی بود، به آسایشگاه روانی منتقل شده‌بود، پس از بازگشت تلاش می کند که همسرش را دوباره بدست آورد. در این بین او با خواهر دوست همسرش، تیفانی (جنیفر لاورنس) روبه‌رو می‌شود که به تازگی شوهر خود را در یک حادثه از دست داده‌است. در این بین رابطه‌ای دوستانه میان این دو بر قرار می‌شود و تیفانی سعی می کند به پاتریزیو نزدیک شود تا به کمک او بتواند در مسابقه رقص باله شرکت کند.

 

 

– Spellbound (1945)

طلسم‌شده، فیلمی در ژانر تریلر روان شناختی است به کارگردانی آلفرد هیچکاک و با بازی اینگرید برگمن و گری گوری پک. این فیلم در سال ۱۹۴۵ ساخته شده و بیست و یکمین فیلم آلفرد هیچکاک است، که با سخنی از شکسپیر آغاز می‌شود. هیچکاک برای ساخت سکانس رویا در این فیلم از ساوادور دالی کمک گرفته است. در یک مرکز روانپزشکی، مدیریت به دکتر آنتونی ادواردز سپرده می‌شود که جوان اما دارای دانش بسیاری است. کمی پس از آغاز به کار او در مرکز، روشن می‌شود که این فرد خود را به جای دکتر واقعی که به قتل رسیده جا زده‌است. در این میان یک زن روان پزشک که دلباخته جوان شده در می‌یابد که او در واقع یک بیمار روانی بی گناه است و تلاش می‌کند این جوان را نجات دهد. در این فیلم هیچکاک در ساخت فیلم از نظرات سالوادور دالی بهره گرفت.

 

 

– Analyze This (1999)

 

 

– Girl, Interrupted (1999)

دختر، ازهم‌گسیخته، فیلمی آمریکایی محصول سال ۱۹۹۹ به کارگردانی جیمز منگولد و بازیگری وینونا رایدر، آنجلینا جولی، بریتانی مورفی و جرد لتو می‌باشد. آنجلینا جولی برای بازی در این فیلم اولین و تنها اسکارش را در رشته بهترین بازیگری نقش مکمل در سال ۲۰۰۰ بدست آورد. آنجلینا جولی در این فیلم در نقش «لیزا رو» بوده و نقش یک بیمار روانی را بازی کرده، دختری که توانایی تشخیص تفاوت‌های بین خود خیالی و واقعی‌اش را ندارد. او در این درام فوق‌العاده با «ویونا رایدر» همبازی شده. سوزانا با نقش آفرینی (وینونا رایدر) بعد از تمام کردن دوران دبیرستان در اواخر سال ۱۹۶۰ دچار افسردگی می‌شود و به همین علت دست به خودکشی می‌زند. خودکشی نافرجام او باعث می‌شود والدینش او را به یک مؤسسه نگهداری از بیماران روانی بفرستند. در این مؤسسه دختران زیادی با مشکلات گوناگون بستری هستند. لیزا (آنجلینا جولی) جامعه ستیز است و بارها از مؤسسه فرار کرده‌است. دیزی (بریتنی مورفی) دختری است که مورد سوءاستفاده جنسی قرار گرفته و عادت ندارد غذایش را در حضور بقیه بخورد. پلی قربانی آتش‌سوزی است و… سوزانا به مرور با آن‌ها آشنا می‌شود و در نهایت تصمیم می‌گیرد با لیزا از مؤسسه فرار کند…

 

 

– David and Lisa (1962)

دیوید و لیسا، فیلمی به کارگردانی فرانک پری است که در سال ۱۹۶۲ منتشر شد. از بازیگران آن می‌توان به کیر دوله، هوارد داسیلوا، نوا پترسون، کرن لین گورنی، هایمه سانچز و کلیفتون جیمز اشاره کرد. فیلم، داستان مردی جوان است که در آسایشگاه روانی، مشکل خود را در محیطی مملو از مشکلات روانی و احساسی درک می کند. او با “لیزا” زنی که از اختلال هویت رنج می برد صمیمی شده و…»

– Fragments of Antonin (2006)

فیلم تکه هایی از آنتونین یک درام فرانسوی محصول سال 2006 و کارگردانی Gabriel Le Bomin می‌باشد. این فیلم داستانی دلهره‌آور از زندگی یک سرباز فرانسوی در زمان جنگ در ویتنام را به تصویر می‌کشد. سرباز جوان فرانسوی است که در جنگ ویتنام شرکت کرده است. پس از یک اصابت شدید، به فرانسه باز می‌گردد اما با مشکلات روانی و جسمی شدیدی مواجه می‌شود. او با یادآوری و حملات حماسی به تصویر زندگی پس از جنگ و مواجهه با افکار و خاطرات ترسناک می‌پردازد. Antonin تلاش می‌کند تا با این چالش‌ها و آثار روانی جنگ که او را همیشه همراه می‌کنند، مقابله کند. این فیلم به خوبی از زوایای مختلف به موضوع اثرات روانی جنگ و تلاش فرد برای بازسازی زندگی پس از جنگ پرداخته و نشان‌دهنده تأثیرات عمیقی است که جنگ بر زندگی افراد می‌گذارد.

 

 

– When Nietzsche Wept (2007)

وقتی نیچه گریست فیلمی است به کارگردانی پینچس پری که در سال ۲۰۰۷ با اقتباس از رمانِ وقتی نیچه گریست نوشتهٔ اروین یالوم ساخته شده است. این فیلمِ درام محصول کشور آمریکاست و بازیگرانی همچون آرماند آسانته (در نقشِ فریدریش نیچه)، بن کراس (در نقشِ یوزف برویر) و کاترین وینیک (در نقشِ لو سالومه) در آن هنرنمایی کرده‌اند. این فیلم روایت‌گرِ دیدارِ خیالیِ فریدریش نیچه فیلسوفِ آلمانی و یوزف برویر پزشک اتریشی و رابطهٔ پر فراز و نشیب این دو است. وین، پایان قرن نوزدهم. لو سالومه، دختری جوان و دلربا، نامه‌ای عجیب برای یوزف برویرِ مشهور می‌نویسد: «دکتر برویر، باید شما را ببینم، موضوعِ مرگ و زندگی در میان است. فردا صبح ساعت ۹ در کافه روسه (Cafe Rousse) شما را می‌بینم». سالومه آمده است تا یوزف برویر، پزشکِ مشهور و استادِ زیگموند فروید را ببیند. او نگرانِ دوستش، نیچه است و از برویر می‌خواهد که دوستش را درمان کند. برویر باید اندیشمندِ بزرگ و تنهایی که از سردردهایِ شدید میگرنی رنج می‌برد را درمان کند و او را از این گرفتاری برهاند. ولی نیچه نباید از این جریان و دیدار برویر و سالومه بویی ببرد. برویر تصمیم می‌گیرد با روشِ جدید «بیان‌درمانی» که به‌تازگی در مورد بیمار دیگرش آنا. او. تجربه کرده، نیچه را درمان کند. با این حال فیلسوفِ مغرور آلمانی، حاضر نیست «روانِ» خود را به دست یک پزشک بسپارد و تنها از او می‌خواهد که «جسم» او را درمان کند.

 

 

– A Dangerous Method (2011)

یک روش خطرناک فیلمی در ژانر درام تاریخی محصول سال ۲۰۱۱ به کارگردانی دیوید کراننبرگ و با حضور بازیگرانی همچون کیرا نایتلی، ویگو مورتنسن، مایکل فاسبندر و ونسان کسل است. فیلمنامه توسط کریستوفر همپتون از نمایش‌نامه سال ۲۰۰۲ او به نام درمان سخنگو اقتباس شده است. در سال ۱۹۰۴ کارل یونگ (با بازی مایکل فاسبندر) با یک بیمار روسی مبتلا به هیستری به نام سابینا اسپیلرین (با بازی کیرا نایتلی) آشنا می‌شود که از لحاظ روانی دچار مشکلات فراوانی است. سابینا در رفتار و حرکاتش تعادلی ندارد و حرکت‌های مداوم بدن و نگاه‌های نگرانش حاکی از آن است که وی از لحاظ ذهنی به شدت آشفته است. یونگ با استفاده از روش «گفتار درمانی» سعی می‌کند تا ذهن پریشان سابینا را آرام کند تا زمینه را برای بازگو کردن اتفاقاتی که منجر به ایجاد مشکلات در ذهن او شده را باز کند. پس از مدتی تلاش، یونگ سرانجام موفق می‌شود تا با استفاده از روش گفتار درمانی، به گذشته تکان دهنده سابینا پی ببرد. سابینا در گذشته توسط پدرش مورد آزار و اذیت قرار گرفته بود و به همین جهت اکنون تعادل عصبی ندارد. این مسئله باعث می‌شود تا یونگ سراغ استاد علم روانشناسی یعنی زیگموند فروید (با بازی ویگو مورتنسن) را بگیرد و از او دربارهٔ نظریه اش مبنی بر رابطه بین مشکلات جنسی و آشفتگی ذهنی اطلاعات کسب کند. اما این کسب اطلاعات در ادامه تبدیل به اختلاف نظر بین این دو می‌شود.

 

 

– Freud (1962)

فروید؛ یک فیلم سینمایی آمریکایی در ژانر روانشناختی و درام به کارگردانی جان هیوستون و تهیه کنندگی ولفگانگ راینهارت است که در سال ۱۹۶۲ منتشر شد. این فیلم براساس زندگی زیگموند فروید، زوانپزشک اتریشی ساخته شده و در آن مونتگومری کلیفت در نقش فروید و سوزانا یورک در نقش بیمار وی سیسی کوئرتنر بازی می‌کنند. از دیگر بازیگران می‌توان به لری پارک، سوزان کهنر، آیلین هرلی و اریک پورتمن اشاره کرد. فیلمنامه توسط چارلز کافمن و رینهارد با برخی عناصر از فیلمنامه ژان پل سارتر بود که نام خود را از فیلم پس گرفت.جان هیوستون کارگردان فیلم به عنوان راوی در ابتدای فیلم صحبت می‌کند. در سال ۱۸۸۵ در وین، دکتر جوان زیگموند فروید آموزش پزشکی خود را به پایان رسانده و خود را در تضاد با رئیس بیمارستان تئودور ماینرت می‌بیند، خصوصاً در مورد وضعیت «هیستری» به عنوان یک اختلال روانی. فروید با تشویق مادرش به پاریس می‌رود تا شرایط را نزد دکتر ژان مارین شارکو بررسی کند که با کمک هیپنوتیزم پیشرفت‌هایی داشته‌است اما هنوز نتوانسته بیماران خود را به‌طور کامل درمان کند.

 

 

– The Snake Pit (1948)

گودال مار، یک فیلم درام آمریکایی به کارگردانی آناتول لیتواک است که در سال ۱۹۴۸ منتشر شد. بر اساس رمان مری جین در همان نام است.داستان این فیلم درباره ویرجینیا کانینگهام میباشد که یکباره خود را در یک دیوانه خانه ایالتی می بیند و نمی تواند به یاد بیاورد که چگونه به آنجا رسیده است. در خاطراتش، شوهرش رابرت، خواستگاری، ازدواج و زندگی رویایش را بیاد می آورد. او توسط دکتر کیک مورد درمان قرار میگیرد …

 

 

– In Treatment (2008 – 2021)

داستان این سریال از یک اتاق شروع می شود گابریل برن در نقش یک روانشناس روی یک صندلی نشسته و دختری با چشمان اشک بار جلوی آن . از همان ابتدا متوجه میشویم که این یک جلسه روان درمانی است ، که بیمار در آن صحبت می کند و دکتر به حرفهایش گوش می دهد . در این سریال نیز همین اتفاق می افتد و دختر پریشان احوال زندگی خود را تعریف می کند.

 

 

– Shrinking (2023)

 

 

– The Shrink Next Door (2021)

 

 

– Gypsy (2017)

سریال درام روانشناسانه‌ی جیپسی با بازی نائومی واتس در نقش اصلی و به نویسندگی و تهیه‌کنندگی لیزا روبینساخته شده است. داستان این مجموعه بر روی زن جوانی به نام “جین هالووی” (نائومی واتس) متمرکز است. او یک دکتر روان‌شناس باسابقه خوب کاری است. هدف اصلی دکتر “هالووی” این است که با ورود به دنیای شخصی و زندگی بیمارانش بتواند به درک درست‌تری از بیماری‌شان برسد و به شکل بهتری به آنها کمک کند، اما نمی‌داند این موضوع، او را وارد دنیای تاریکی می‌کند که رهایی از آن کار ساده‌ای نیست…

 

 

فیلم‌های روانشناسی جذابیت گسترده‌ای دارند و مخاطبان متنوعی از این ژانر لذت می‌برند. زیرا این فیلم‌ها به بررسی اعماق روانی شخصیت‌ها، تجربیات انسانی، و مواضع فلسفی می‌پردازند. مخاطبان فیلم‌های روانشناسی می‌توانند افرادی با تمایلات ویژه‌ای باشند، این فیلم ها برای افرادی است که به تفکر و درک عمیق از انسان و روابط اجتماعی علاقه‌مند هستند. ما در اینجا به معرفی 20 فیلم و یا سریال روانشناختی عالی پرداختیم. نظرات خود را با ما در میان بگذارید. شما خوانندگان گرامی و عزیز می توانید با رفتن به بخش فیلم و سریال سایت امروزه لیست هایی جذاب و دیدنی از بهترین فیلم و سریال ها در انواع ژانر ها و موضوعات مختلف ببینید، که به خوبی جمع آوری شده اند.